De zuinigste auto’s

Je wilt als je autorijdt graag de kosten in de hand houden, vooral als het gaat om het verbruik dat de overhand heeft. Er zijn namelijk ook nog andere kosten die komen kijken wil je in een auto rijden, we hebben het dan over verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud en natuurlijk afschrijving. Gaat het om de zuinigheid van auto’s dan kun je wel indenken dat als je een grote auto neemt met een grote motor, deze meer verbruikt dan een kleine auto met een motor die minder brandstof inneemt.

Wil je dan echt stappen maken als het gaat om besparing op je benzineverbruik dan kun je het beste gaan voor de categorie zuinige auto’s. We zullen dan ook de beste zuinige auto’s de revue laten passeren. Ten eerste kun je kiezen of je benzine of diesel wilt gaan en de vraag is hierbij ook of je genoeg kilometers maakt, om de meerprijs van de diesel te rechtvaardigen. We noemen daarom enkele zuinige auto’s op die je op de goede weg brengen als je bezoekjes aan het tankstation wilt uitstellen.

We beginnen daarom bij het bestverkopende merk, dat is al enkele jaren Volkswagen met het Up- en Polo model, een aanrader als je je eigen beurs op orde wilt houden. Ook de Renault Clio moeten we niet vergeten als het gaat om goed presterende auto die je geldbuidel elke maand gevuld houden. Tevens hebben zowel Ford als Peugeot kleine wonderen op het gebied van geld besparen, waar je gelukkig van kan worden.